Sök nyheter och pressmeddelanden

2024-05-14 | Nyhet

De fick Beijer Almas Anders Wall-stipendium 2023

Beijer Almas Anders Wall-stipendium delas ut till engagerade medarbetare som bidragit till förbättringar inom koncernen.

Ronny Karlsson, Chef för systemutveckling på Botek Systems AB i Ulricehamn

En ny ledare med en stark kombination av att kunna driva teknisk utveckling och förmåga att utveckla kundrelationer på global nivå. Ronny Karlsson började som utvecklare på Botek 2016 och imponerade direkt med gedigen teknisk kompetens i kombination med god kundförståelse och hög arbetskapacitet. Ronny befordrades till chef för systemutveckling i maj 2023 och Botek har sedan dess accelererat utvecklingen. Nu levereras en ny generation av programvaror för avfallshantering till ett antal högprofilerade kontrakt i Norden och Nordamerika. Under sitt första år som chef har han visat på beslutsamt ledarskap och levererar på ett framgångsrikt sätt höga kundvärden mot krävande deadlines.

Leo Liu, Lesjöfors Kina, får Beijer Almas Anders Wall-stipendium 2024

Vi är glada att meddela att Beijer Almas Anders Wall-stipendium 2024 går till Leo Liu, teknisk chef för Lesjöfors Kina. Leo Liu anställdes som stansoperatör för nästan 20 år sedan. Med en snabb och lyhörd inställning tog han vara på varje chans till utveckling – särskilt genom kreativa sätt att kommunicera och lära av sina europeiska kollegor trots inledande brister i det engelska språket.

Leos karriär sträcker sig över flera områden och befattningar där han arbetat som stämplingsoperatör, verktygsunderhållare, verktygsunderhållschef och verktygskonstruktör vidare till sin befintliga roll som teknisk chef för fjädrar.

Affärsområdet fjädrar har växt dramatiskt under senare år och utvecklats från en liten andel av försäljningen till att numera utgöra ungefär hälften av omsättningen. Detta har möjliggjort sammanslagningen av Shanghai-produktionen till Changzou-fabriken och skapat en ultimat plattform för fortsatt tillväxt för Lesjöfors Kina. Leo Liu har spelat en viktig roll för denna utveckling.

Utöver det genuina intresset för teknik och produktutveckling har Leo utvecklat ett internt fjäderberäkningsprogram som på ett snabbare sätt ger produktionsdata för kalkyler. Detta är utformat så att delar är skalbara och kan användas i hela Lesjöforskoncernen i framtiden.

Idag är Leo även aktiv inom extern kundkommunikation för att hitta möjligheter till merförsäljning och tillväxt. Leo Liu personifierar Lesjöforsandan med sin lyhörda och innovativa attityd, och vi gratulerar honom till hans erkännande.