Pressmeddelanden

2016-12-21

Lesjöfors förvärvar Spiralspecialisten

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors förvärvar Spiralspecialisten AB, ett företag som producerar kundanpassade fjädrar till verkstadsindustrin i norra Europa och har sin tillverkning i Tyresö. 

Bolagets fakturering uppgår till 45 Mkr med god lönsamhet. Spiralspecialisten har god riskspridning på kunder och artiklar.

Spiralspecialisten grundades 1949 och är en stabil och väl etablerad aktör inom fjäderbranschen. Bolaget har långa kundrelationer med välrenommerade svenska och europiska verkstadsföretag.

”Genom förvärvet får vi ytterligare en välskött och lönsam fjädertillverkare i gruppen och vår marknadsposition i Norden blir än starkare”, säger Bertil Persson, vd och koncernchef i Beijer Alma.

Lesjöfors har gjort ett flertal förvärv genom åren och skapat starka plattformar i Norden, övriga Europa, Nordamerika och Asien och har inklusive Spiralspecialisten 25 produktionsenheter i 12 länder. 

”Jag gläds åt förvärvet av detta fina företag. Spiralspecialisten blir nu en del av en global företagsgrupp som sammantaget har marknadens bredaste erbjudande inom fjädrar och banddetaljer”. Lesjöfors vd Kjell-Arne Lindbäck.

Ytterligare upplysningar:

VD och koncernchef Bertil Persson, Beijer Alma AB, telefon: 08-506 427 50
VD och koncernchef Kjell-Arne Lindbäck, Lesjöfors AB, telefon: 070-574 99 94


Release