Pressmeddelanden

2017-03-03

Ny vd i Beijer Alma under 2017

Efter 17 år lämnar Bertil Persson som vd och koncernchef i Beijer Alma. Rekryteringen av ny vd inleds nu. Bertil Persson kvarstår i sin roll under rekryteringsperioden.

Bertil Persson tillträdde år 2000. Sedan dess har Beijer Alma haft en stark utveckling såväl omsättnings- som resultatmässigt. Koncernen har försäljning på 60 marknader och omsatte förra året 3,5 miljarder kronor.

– Efter 17 år känner jag att det är dags för en förändring och för en ny fas i livet, säger Bertil Persson. Under dessa år har jag haft förmånen att få vara med att utveckla Beijer Alma till en global koncern, där både försäljning och resultat mångdubblats.

– Styrelsen och Bertil har tillsammans kommit överens om att det nu är rätt tid för ett vd-byte, som ger en kontinuitet i Beijer Alma. Som styrelseordförande och representant för huvudägaren vill jag uttrycka min stora tacksamhet för Bertils fina insatser, som bland annat bidragit till koncernens starka värdeutveckling, säger styrelseordförande Johan Wall.

Rekryteringen av en efterträdare inleds nu. Bertil Persson kvarstår i sin roll fram till dess en ny vd tillträder.

– Förväntningarna på Beijer Alma framöver är ett ännu starkare fokus på tillväxt och internationell expansion, där vi fortsätter att växa både organiskt och via förvärv, säger Johan Wall.  

Ytterligare upplysningar:

Styrelsens ordförande Johan Wall, 070-554 18 00
VD och koncernchef Bertil Persson, Beijer Alma AB, telefon: 08-506 427 50


Release