Sök nyheter och pressmeddelanden

3 Februari 2022 | Pressmeddelande | Börsmeddelande

Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech förvärvar Mountpac AB

Beijer Tech har idag förvärvat majoriteten av Mountpac AB, en tillverkare och leverantör av kundanpassade komponenter i olika material.

Mountpac grundades 2001 som ett monterings- och packningsföretag. Genom ett stort kundfokus och lyhördhet har bolaget sedan dess utvecklats till en helhetsleverantör med djupgående kundsamarbeten. Via egen plåttillverkning och en bred leverantörsbas bistår Mountpac sina kunder med allt från enstaka kundanpassade stansdetaljer till komplexa produkter, ofta med ett helhetsansvar från konstruktion till packning och distribution. Mountpac har 16 anställda i Hillerstorp och omsätter cirka 50 Mkr med god lönsamhet.
 
Förvärvet är i linje med Beijer Almas modell för värdeskapande förvärv och Beijer Techs strategi att förvärva lönsamma bolag i attraktiva nischer med god tillväxtpotential och hög förädlingsgrad.
 
”Genom sin kundfokuserade strategi och flexibilitet har Mountpac uppvisat lönsam tillväxt under lång tid och etablerat en långvarig relation med sina kunder. Bolagets nischade karaktär, attraktiva tillväxt och kundnära dialog ligger väl i linje med vår förvärvsstrategi. Jag ser därför fram emot att fortsätta att utveckla Mountpac tillsammans med minoritetsägarna”, säger Staffan Johansson, vd för Beijer Tech.
 
”Vi är glada över att ha fått in Beijer Tech som en långsiktigt industriell ägare. Vi ser framemot att fortsätta växa vår affär i en decentraliserad struktur med stöd av Beijer Techs nätverk, kompetens och förmåga att investera för lönsam tillväxt”, säger Samuel Wärnelöv, vd för Mountpac.
 
I transaktionen förvärvar Beijer Tech 85 procent av aktierna i Mountpac samt 100 procent av aktierna i Mountpac Fastigheter AB. Båda transaktionerna sker med tillträde idag. De tre tidigare ägarna kommer att vara kvar som operativa minoritetsägare efter transaktionen för att fortsätta utveckla bolaget. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Beijer Almas resultat per aktie.

Ladda ner rapporter

NYHETER DIREKT I DIN INBOX

Håll dig uppdaterad om vad som händer i koncernen. Prenumerera på nyheter och ekonomiska rapporter och få dem direkt i via e-post. Vad vill du prenumerera på?

Kontrollera din angivna e-postadress

En bekräftelse har skickats till din e-postadress.

NÄSTA RAPPORT

Nästa kvartalsrapport Q4, för perioden januari–december, släpps den 15 februari 2023.
Läs mer om vad som händer i bolaget i vårt kalendarium
Här hittar du alla samlande finansiella rapporter