Sök nyheter och pressmeddelanden

15 Februari 2022 | Pressmeddelande | Börsmeddelande

Beijer Alma inleder strategisk översyn av dotterbolaget Habia Cable

Styrelsen i Beijer Alma har beslutat att genomföra en strategisk översyn avseende sitt ägande i Habia Cable. Syftet med översynen är att säkerställa det långsiktiga värdeskapandet för Beijer Almas aktieägare och att Habia Cable ges rätt förutsättningar för tillväxt givet bolagets ledande position i sin nisch.

Genom Beijer Almas strategi för aktivt ägande är målet att skapa lönsam tillväxt, både organiskt och via förvärv. Denna strategi har under de senaste åren särskilt manifesterats genom de största dotterbolagen Lesjöfors och Beijer Tech. Beijer Alma utvärderar löpande hur dotterbolagen långsiktigt bidrar till värdeskapandet i enlighet med koncernens strategi. Mot denna bakgrund har styrelsen beslutat inleda en strategisk översyn som syftar till att säkerställa att Habia Cable ges rätt förutsättningar för tillväxt, antingen som en del av Beijer Alma eller under annat ägarskap.

Habia Cable tillverkar kundanpassade specialkablar och kablage, ofta med unika egenskaper. Många av produkterna används i högteknologiska applikationer i miljöer där de utsätts för stora påfrestningar, exempelvis höga temperaturer eller radioaktiv strålning. Därför tillverkas kablarna i tåliga, högpresterande material. Habia Cable är idag en av Europas största tillverkare av specialkabel. Habia Cable utgör cirka 15 procent av Beijer Almas omsättning.

Resultatet från den strategiska översynen förväntas under första halvåret 2022.

Ladda ner rapporter

NYHETER DIREKT I DIN INBOX

Håll dig uppdaterad om vad som händer i koncernen. Prenumerera på nyheter och ekonomiska rapporter och få dem direkt i via e-post. Vad vill du prenumerera på?

Kontrollera din angivna e-postadress

En bekräftelse har skickats till din e-postadress.

NÄSTA RAPPORT

Nästa kvartalsrapport Q4, för perioden januari–december, släpps den 15 februari 2023.
Läs mer om vad som händer i bolaget i vårt kalendarium
Här hittar du alla samlande finansiella rapporter