Sök nyheter och pressmeddelanden

29 February 2024 | Pressmeddelande | Börsmeddelande

Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech förvärvar AVS

Beijer Tech har idag, den 29 februari 2024, tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i AVS Power Oy, en ledande finsk teknikgrossist och tillverkare av pneumatik, industriventiler och kompressorer.

AVS är en teknikgrossist och tillverkare av pneumatik, industriventiler och kompressorer med ett väletablerat globalt nätverk av högkvalitativa leverantörer. Genom sin tekniska kompetens och tillverkningsförmåga kan bolaget skräddarsy sina produkter utifrån kundernas behov och preferenser. Bolaget har sitt huvudkontor i Esbo med närvaro på ytterligare fem platser genom tillverknings- och försäljningsenheter. AVS genererar cirka 13 miljoner euro i årliga intäkter med god lönsamhet och cirka 30 anställda.

Förvärvet är i linje med Beijer Almas modell för värdeskapande förvärv och Beijer Techs strategi att förvärva lönsamma bolag i attraktiva nischer med god tillväxtpotential och hög förädlingsgrad.
 
Beijer Techs VD, Staffan Johansson, kommenterar transaktionen: ”AVS har genom sin höga kvalitet och flexibilitet byggt upp en stark position inom sin marknadsnisch. AVS har varit verksamt inom branschen i mer än fyra decennier och har byggt upp en stark position på den attraktiva marknaden för industriella ventiler och pneumatik. Företaget är ett bra komplement till vårt befintliga ventilföretag, PA Ventiler, och markerar en expansion av vårt ventilerbjudande till den finska marknaden. Jag ser fram emot att se vad de två företagen kan uppnå genom att lära av och samarbeta med varandra.”
 
AVS Försäljningschef, Matti Hietikko, kommenterade också transaktionen: “Jag är glad att välkomna Beijer Tech som bolagets nya ägare. Med Beijer Techs långsiktiga perspektiv och erfarenhet från liknande företag är jag säker på att de kommer att vara den perfekta ägaren för AVS långsiktiga utveckling. Jag vill också tacka vår tidigare ägare, Antero Parma, som har byggt upp bolaget till vad det är idag.”
 
I transaktionen kommer Beijer Tech att förvärva 100 procent av aktierna i AVS Power Oy med förväntat slutförande under det första kvartalet 2024. Som en del av transaktionen har operativa tillgångar överförts till AVS Power Oy från det tidigare moderbolaget AVS-Yhtiöt Oy. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Beijer Almas resultat per aktie.

Ladda ner rapporter

NYHETER DIREKT I DIN INBOX

Håll dig uppdaterad om vad som händer i koncernen. Prenumerera på nyheter och ekonomiska rapporter och få dem direkt i via e-post. Vad vill du prenumerera på?

Kontrollera din angivna e-postadress

En bekräftelse har skickats till din e-postadress.

NÄSTA RAPPORT

Nästa kvartalsrapport Q2, för perioden januari–juni, släpps den 19 juli.
Läs mer om vad som händer i bolaget i vårt kalendarium
Här hittar du alla samlande finansiella rapporter